Следвайте Гласове в Телеграм   Най-великият украински спортист на всички времена

...
Следвайте Гласове в Телеграм   Най-великият украински спортист на всички времена
Коментари Харесай

Украинските власти обвиниха Сергей Бубка в държавна измяна 

Следвайте " Гласове " в Телеграм
 
Най-великият украински състезател на всички времена - именитият Сергей Бубка, беше упрекнат в държавна измяна от управляващите в Украйна.

Според първичните данни на провоохранителните органи в Киев, от началото на съветската интервенция против страната му, 35-кратният международен рекордьор в овчарския скок, нееднократен европейски, международен и олимпийски първенец, е доставял нефт на проруските сили в Донбас.

Компанията " Монблан ", която принадлежи на Сергей Бубка и брат му Василий, оперира във краткотрайно окупираните територии и продава гориво на " съветските терористи ", демонстрира изследване на портала Bihus.info.

" Наистина не става дума за голяма сума – това са 830 000 рубли (около 8 342 евро), само че абсурдът е провокиран от откритието, че става дума за известния Бубка, който търгува с окупаторите на страната си ", написа изданието.

Журналистите откриват, че компанията му се е появила в съветския указател на юридическите лица при започване на 2023 година, а през май тази година е сключила публични контракти в окупирания Донбас за доставка на гориво за над 800 000 рубли.

Всички контракти са подписани от Василий Бубка като началник на компанията. За него се твърди, че е жител на Руската федерация, а именитият лекоатлет попада в същите документи като жител на Украйна.

Семейната компания на братята има минимум шест бензиностанции, всички от които са ситуирани в окупираните от Русия украински територии: четири в Донецк и по една в Макеевка и покрай Волноваха.

 

Сергей Бубка и Виктор Янукович през 2007г.

Бубка и преди е бил подложен на критика обществено поради проруските си възгледи. Той беше представител на Партията на районите, ръководена от Виктор Янукович.

През април предходната година украинският портал " Спорт " го упрекна, че чака " накъде ще задуха вятърът " и едвам когато стане ясно дали Украйна или Русия ще победи, щял да вземе страна.

Бубка не се обявява доста от началото на войната в Украйна, поради което е подложен на критика остро от сънародниците си.

Той в никакъв случай не е осъждал Русия като агресор, както и не се е застъпвал за въвеждането на наказания против спортисти от Русия и Беларус.

Инфо: бТВ

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР